Soorten accuboormachines vergelijken?

Soorten accuboormachinesSoorten accuboormachines vergelijken? Een accuboormachine kent natuurlijk iedereen, maar niet elke accuboormachine is toepasbaar voor elke klus. Integendeel! Er zijn meerdere soorten accuboormachines die je kunt onderscheiden. Je vraagt je nu af, maar wat kan ik dan allemaal met een accuboormachine? Nou het is mogelijk om te boren schroeven en te tappen. Over het algemeen kopen de meeste mensen een accuboormachine om hiermee gaten te boren of te schroeven. Vaak gaat dit wel goed, maar er zijn boormachines die specifiek ontworpen zijn voor één functie. Neem bijvoorbeeld de schroefmachine, klopboormachine, boorhamer en slagschroefmachine. Hieronder kort wat meer over deze soorten. Wil je meer weten ga door naar de uitgebreide pagina.

Soorten accuboormachines vergelijken?
Naar winkel

Schroefmachine

Accu schroefmachine van BoschDe schroefmachine is speciaal ontworpen om schroeven aan te draaien. Deze compacte, maar toch interessante schroefmachine heeft veel te bieden! Dankzij zijn compacte vormgeving en lichte ontwerp kun je langdurige werkzaamheden verrichten. Handig om moeheid in je arm te voorkomen. Ook wordt deze machine vaak geïntegreerd met een vaste accu. Het is daarom niet mogelijk om de accu te verwijderen. Er wordt gebruik gemaakt van een kabeladapter. De meeste schroeven vergen niet veel weerstand daarom beschikt deze schroefmachine over een beperkt vermogen. Let op! Wil je lange en dikke schroeven ergens indraaien dan raden wij een slagschroefmachine aan of een machine met een sterkere accu.

Lees verder

Klopboormachine

Klopboormachine van het merk MakitaDe klopboormachine is speciaal ontwikkeld om in steen te kunnen boren. De machine is beschikbaar in accu- en netstroomvariant. Het voordeel van deze machines is dat ze beschikken over een ratelmechanisme. Met dit ratelmechanisme wordt er een extra trilling gecreëerd bij de boor. Hierdoor wordt eigenlijk een steenboor omgetoverd tot een steen- en bijtelboor. Het is mogelijk om de klopfunctie uit te zetten. Dat maakt het ook mogelijk om in hout of metaal te boren. Wil je in beton boren? Dan is een klopboormachine niet voldoende. Hiervoor heb je een boorhamer nodig. Wat het verschil is tussen een klop- en boorhamer leggen wij uit in het volgende gedeelte.

Lees verder

Bekijk boormachines in aanbieding bij onderstaande webshops

Boorhamer

Accu boorhamer van BoschEen boorhamer is eigenlijk de krachtigere versie van een klopboormachine. Om een boorhamer te gebruiken moet je rekening houden met de boren. Dit zijn namelijk geen normale boren, zoals je deze gebruikt bij een accuboormachine of klopboormachine. Nee hier worden gebruik gemaakt van SDS boren. Deze boren beschikken over een gleuf die de klop steeds opvangen. Wil je met een boorhamer ook in metaal- of hout boren? Dan heb je een speciale booradapter nodig. Deze kun je makkelijk verwisselen en maakt het mogelijk om ook normale boortjes te bevestigen in een boorhamer.

Lees verder

Slagschroevendraaier

Accu slagschroefmachine van het merk MakitaHet kan soms voorkomen dat je net wat meer kracht  nodig hebt als je schroeven wilt aandraaien. Deze slagschroefmachine werkt, zoals zijn naam al duidelijk maakt met een slag. Bij elke draai geeft die een tik mee. Dit kan handig zijn om schroeven extra vast te draaien, maar ook om vastgeroeste schroeven makkelijker los te krijgen. De slagschroeffunctie is ook ideaal als het gaat om bouten aandraaien. In de productie van auto’s wordt er vaak gebruik gemaakt van een slagmoersleutel. Deze accuboormachines zijn te herkennen aan een slaggeluid. Over het algemeen zijn ze wat prijziger dan een schroefmachine en zijn ze niet geschikt voor het boren van gaten.

Lees verder

Bekijk boormachines in aanbieding bij onderstaande webshops

Wil je meer weten over de accuboormachine soorten? Neem dan contact met ons op door middel van een reactie.

Plaats een reactie