Duro accuboormachine review

Duro accuboormachine met LED-verlichtingWil je een Duro accuboormachine kopen? Op het gebied van accuboormachines zijn er vele merken te vinden. Meestal hebben deze merken meerdere soorten boormachines in het assortiment, van goedkopere modellen voor doe-het-zelvers die af en toe klussen tot aan duurdere machines voor de frequente klussers en professionals. Er zijn echter weinig modellen op de markt die geschikt zijn voor het echt zware werk, namelijk het bewerken van materialen zoals beton en andere soorten stenen. Gelukkig is er een merk dat gespecialiseerd is in accuboormachines die geschikt zijn voor het echt zware werk: Duro. Hierover kun je meer lezen over dit bedrijf en de stevige accuboormachines die zij produceren.

Meteen diverse accuboormachines vergelijken? Breng dan eens een bezoekje aan onze winkel en laat je verassen door het aanbod.

Vergelijk de 120 beste accuboormachines!
Bekijk in winkel

Over Duro

In 2003 werd Duro opgericht in Engeland, waarna het binnen een jaar al zo groot was geworden dat er een vestiging in Brussel werd geopend die zich richtte op de gehele Europese markt. Duro is gespecialiseerd in het ontwikkelen van allerlei vormen van diamantgereedschap. Dit maakt van Duro een uniek merk op het gebied van accuboormachines.

Nu vraag je jezelf misschien af: gereedschappen van diamant, hoe zit dat precies? Diamantgereedschappen, zoals bijvoorbeeld boren, worden gemaakt van de synthetisch diamantslijpsel. Zoals je misschien wel weet, wordt getest of een diamant echt is door deze te laten vallen. Diamant is immers ontzettend stevig, het zal niet breken als je het laat vallen.

Dat is ook gelijk één van de redenen waarom diamantslijpsel gebruikt wordt voor gereedschappen: het is één van de stevigste materialen die je kunt gebruiken voor het vervaardigen van gereedschappen. Daarnaast werkt het sneller, is het licht in gewicht, kan onder water gebruikt worden en is ten slotte slijtvast. Dit alles maken de diamantgereedschappen van Duro de moeite waard, waaronder de boormachines die in het assortiment van dit bedrijf terug te vinden zijn.

Natboren en droogboren

Droogboren met accuboormachine DuroAan de hand van de diamantboormachines van Duro is het zowel mogelijk om nat- als droog te boren. Maar wat houdt natboren en droogboren precies in? Bij natboren beschikt het gereedschap over een speciale waterslang die op de machine aangesloten kan worden. Deze regelt de watertoevoer, waarbij het materiaal bevochtigd wordt. Voordelen hiervan zijn dat je geen stof produceert en dat de boel gekoeld wordt. Bij droogboren wordt geen water gebruikt, dit kun je vergelijken met het ‘reguliere’ boren.

Welke Duro accuboormachine kiezen?

De bekendste accuboormachine van Duro is de Duro 150 diamantboormachine. Deze boormachine is zeer sterk en kan gebruikt worden voor het bewerken van vele stevige materialen. Zowel natboren als droogboren is mogelijk aan de hand van dit apparaat. De 1.7 KW motor is op drie snelheden in te stellen. Deze boormachine is verkrijgbaar vanaf €1329.79,-. Perfect voor het bewerken van beton, steen en tegels.

Naast de diamantaccuboormachine, zijn er tevens accessoires voor deze machine te bestellen. Hierbij moet je vooral denken aan boortjes. Zo is er de Duro Ultra Porselein Tegel Boren Set, welke bestaat uit verschillende boortjes die allen gebruikt kunnen worden voor het bewerken van porselein. Deze is verkrijgbaar voor €139.99,-. Of je nu met beton, stenen of tegels aan de slag moet, je weet dat je kunt bouwen op de accuboormachine van Duro.

Tevens is de Duro accuboormachine verkrijgbaar bij de Aldi, voor ongeveer 5 tientjes. Het gaat om een 12 V boormachine, welke geschikt is voor doe-het-zelvers.

Heb je vragen of wil je ervaringen delen over de accuboormachines van het merk Duro? Laat dan gerust hieronder een reactie achter.

5/5 - (35 stemmen)

8 gedachten over “Duro accuboormachine review”

  • Hallo Corrie,

   Wij hebben begrepen dat Duro accessoires nog leverbaar zijn zolang de voorraad strekt, maar dit zal binnen nu en een korte termijn stoppen. De website die je verder kan helpen en snel duidelijkheid kan geven of deze nog wel of niet geleverd worden:

   Met vriendelijke groet,

   Team Accuboormachineskopen.nl

   Beantwoorden
 1. Aldi haakse slijper met accu Duro Pro Li-ion 20V DAW 152/2. Accu was snel kapot omdat twee Chinese Meuk cellen niet meer mee deden. Na laden schakelde de slijper binnen 2 minuten weer uit.

  Beantwoorden

Plaats een reactie