Handige accuboormachine tips

Een accuboormachine is een essentieel instrument voor de doe-het-zelver die graag in en rond het huis aan de slag gaat. Niet alleen kun je aan de hand van deze machine boren, maar ook schroeven en gaten zagen kan aan de hand van dit gereedschap. Dankzij deze veelzijdigheid is dit gereedschap erg geliefd onder de klussers. En omdat deze boormachine over een accu beschikt, kun je op elke locatie aan de slag en raak je nooit in de knoop met kabels. Wil jij het maximale uit jouw accuboormachine halen? Lees dan de tips voor de accuboormachine hieronder.

Bekijk alle boormachines in aanbieding bij onderstaande webshops

Tip 1: check vooraf wat je nodig hebt

Niet iedereen zal zijn accuboormachine even vaak gebruiken. Je kunt dus wel het duurste model aanschaffen, maar als de boormachine nauwelijks uit de kast komt heb je er ook weinig aan. Als je echter wel geregeld aan de slag gaat met het gereedschap, kun je beter kiezen voor een wat prijzigere variant. Immers gaan deze langer mee en bezitten ze meer mogelijkheden. Schat dus van tevoren goed in hoe vaak je denkt de boormachine te gebruiken, en sluit de aankoop hierop aan.

Tip 2: schaf de beste accessoires aan voor de accuboormachine

Een accuboormachine is net zo goed als de accessoires die je er voor aanschaft. Immers bepalen de accessoires welke klusjes je daadwerkelijk uit kunt voeren aan de hand van de accuboormachine. Over het algemeen zit in de standaard set een bitje en een boor inbegrepen, maar de klussen die je aan de hand hiervan uit kunt voeren zijn gelimiteerd. Alleen al door andere soort boortjes aan te schaffen, denk aan houtboortjes, glasboortjes of tegelboortjes, ben je in staat om andere materialen te bewerken met de accuboormachine. Maar er zijn nog veel meer accessoires die je kunt kopen, waardoor je nog meer uit jouw accuboormachine kunt halen.

Tip 3: schroeven is ook mogelijk met een accuboormachine

Doordat een accuboormachine beschikt over twee standen qua draaisnelheid, kun je gebruik maken van dit apparaat om te schroeven. Je hebt dus niet per se een aparte accuschroefboormachine nodig. Veelal zit er standaard een bit inbegrepen, welke gebruikt kan worden voor het schroeven. Daarnaast zijn er veel bitsets verkrijgbaar bij diverse verkooppunten.

Tip 4: zorg voor een adequate accu voor de accuboormachine

Het voordeel aan een accu is het feit dat je niet meer afhankelijk bent van kabels. Je kunt dus werken waar je maar wilt, en daarnaast zal de kabel nooit meer in de weg kunnen zitten tijdens het werken. Echter is het wel van belang dat jouw accu beschikt over een lange levensduur. Je wilt immers niet halverwege de klus met een niet-werkende boormachine te maken krijgen. Check goed de soort accu, capaciteit en laadtijd vooraf.

Tip 5: schaf een tweede accu aan

Hou je er van om lang door te kunnen werken aan een klus? Accu’s gaan echter niet eeuwig mee. Als je er zeker van wilt zijn dat je altijd door kunt werken, is het een mogelijkheid om een tweede accu aan te schaffen. Deze kan opgeladen worden terwijl de andere gebruikt wordt, waarna je de twee kunt wisselen wanneer één leeg is. Zo kun je altijd door blijven werken.

Plaats een reactie