Accuboormachine set bestellen?

Accuboormachine setEen accuboormachine set kan goed van pas komen! Dat klinkt leuk en aardig, maar wat is nou eigenlijk een accuboormachine set? Over het algemeen verstaan we hieronder een accuboormachine die wordt geleverd met enig toebehoren. Je kunt hierbij denken aan een opbergkoffer met speciaal accessoire vak. Makita, Bosch, DeWalt, Metabo en Panasonic zijn hier een goed voorbeeld van. Ook is het mogelijk om een set los bij te bestellen voor jouw accuboormachine. In dit geval moet je denken aan afzonderlijke accessoires, zoals: bitjes, boren en dopsleutels. Om je wat meer wegwijs te maken hebben wij hieronder de 3 beste voor jou vergeleken. Wil je direct naar een ruim assortiment? Klik dan op onderstaande button.

Vergelijk de beste accuboormachine sets
Naar winkel

Accuboormachine set kopen?

Wil jij een accuboormachine set kopen? Dan is het verstandig om een aantal dingen te weten. Allereerst, waar ben je naar opzoek? Wil je graag een uitgebreid assortiment of zoek je naar individuele accessoires, zoals bitjes? Makita en Bosch leveren vaak een combinatie van meerdere hulpmiddelen. Ook kan de kwaliteit sterk verschillen. Voor zware en intensieve werkzaamheden raden wij speciale bitjes aan en boren. De prijzen van de boorsets kunnen variëren van 15 tot wel 80 euro. Natuurlijk speelt hier kwaliteit een grote rol en beschik je vaak over een diamanten bitset. Ideaal voor langdurig gebruik. Wil je meer weten? Bekijk dan eens onderstaande top 3 met de bestverkochte accuboormachine sets.

Waar bestaat een boormachine set uit?

Het werd al duidelijk dat een accuboormachine set wordt geleverd in verschillende uitvoeringen. Om je wat meer wegwijs te maken in de wereld van de accuboormachine accessoires hebben wij hieronder ze even voor jou gecategoriseerd. Het zal je opvallen dat er nogal wat verschillen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ratel-, boor- en bitset. Ook is er een combinatie van deze verkrijgbaar als zowel hetgeen wat meegeleverd wordt in de opbergkoffer van een accuboormachine. In het filmpje wordt de BDF343SHX3 accuboormachine van Makita met opbergkoffer behandeld. Verder worden de accessoires die je tegen kunt komen hieronder behandeld.
 • Bithouder
 • Dopsleutel
 • Torx
 • Zeskant
 • Schroefverwijderaar
 • Phillips
 • Pozidriv
 • Sleufkop

Bekijk sets in aanbieding bij onderstaande webshops

Bithouder

BithouderEen bithouder is een koppelstuk voor je bitjes. Deze kun je in de accuboormachine plaatsen om vervolgens snel je bitjes te verwisselen. Dit levert een groot voordeel op bij het snel willen verwisselen van je bitjes. Er zijn een aantal verschillende bithouders. Dit kan een bithouder zijn die werkt met springveer, magneet of snelwisselsysteem. Bij het snel wisselsysteem moet eerst de huls naar voren worden geduwd wil de bit loskomen.

Dopsleutel

DopsleutelsDopsleutels worden gebruikt voor het aandraaien van zeskant of stervormige bouten. In veel gevallen gebruik je een dopset in combinatie met een slagschroefmachine. Een slagschroefmachine geeft net wat extra slagen om de bouten goed vast te zetten. Bij veel sets worden er altijd zo’n viertal dopsleutels meegeleverd. Makita levert bijvoorbeeld een 8,10,12 en 13 dopsleutel mee met hun accuboormachine set.

Bitjes

bitjesEr zijn een groot scala aan bitjes. Denk bijvoorbeeld aan de ster- of platkop bitjes. Deze zijn beide weer beschikbaar in veel verschillende maten. Bedoeld voor kleine, maar ook grote schroeven. Wat minder bekende bitjes zijn de torx en zeskant. Ook worden er lange bitjes meegeleverd. Iets wat handig kan zijn om op moeilijke plaatsen een schroef aan te draaien. Bijvoorbeeld als deze schroef heel diep het hout in moet.

Boren

borenBij de meeste accuboormachine sets worden ook boren meegeleverd. Hierbij moet je denken aan steen-, metaal- en houtboren. Metaal en steenboren hebben een platte kop. Houtboren daarentegen hebben een uitstekende punt. Wil je grote gaten maken? Dan kan een vlinderboor uitkomst bieden. Deze wordt in veel gevallen ook meegeleverd. Met het meetglaasje kun je snel de diameter van de boor achterhalen. Veel fabrikanten leveren deze ook standaard mee

Overige accessoires

Andere accessoires die ook mee worden geleverd zijn vaak een stanleymes, rolmaat en verzinkboor. Dit is erg verschillend per fabrikant en in sommige gevallen zullen deze dan ook ontbreken in de opbergkoffer van je accuboormachine.

Bekijk sets in aanbieding bij onderstaande webshops

2 gedachten over “Accuboormachine set bestellen?”

 1. Een accuboormachine set lijkt mij ook wel wat, aangezien je dan alles bij de hand hebt. Ik neem aan dat je voordeliger uit bent als je voor een set kiest, of valt dit wel mee?

  Beantwoorden
  • Hallo Teun,

   Over het algemeen is een set voordeliger dan wanneer je dezelfde onderdelen los zou aankopen. Toch is het niet altijd nodig om een accuboormachine set te kopen wanneer dit allemaal al tot je beschikking is. Voor een beginner die al om gereedschap verlegen zit is dit een ideale kans.

   Met vriendelijke groet,

   Team Accuboormachineskopen.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie