Accuboormachine met klopfunctie kopen?

Zoekende naar een geschikte accuboormachine zul je vele factoren in overweging nemen. Deze kunnen per persoon verschillen. Zo beschikt niet iedereen over een even groot budget, en daarnaast is er een verschil in klussers: sommigen zijn fervent doe-het-zelvers terwijl andere maar af en toe klussen.

Een andere factor die je in de gaten dient te houden, is voor welke soort klussen je de boormachine in wilt zetten. Als je bijvoorbeeld de accuboormachine wilt gebruiken om in hardere steensoorten te boren, voldoet een reguliere accuboormachine niet. In dat geval zul je een accuboormachine met klopfunctie aan moeten schaffen. Wat is een accuboormachine met klopfunctie precies?

Vergelijk de 56 beste klopboormachines!
Bekijk in winkel

Uitleg accuboormachine met klopfunctie

Steensoorten kunnen verschillen qua stevigte. In gasbeton kun je eenvoudig een gat boren, en ook steensoorten zoals kalkzandsteen zijn prima te bewerken aan de hand van een reguliere boormachine. Voor hardere gesteenten heb je echter net iets meer nodig, want een louter roterende boor volstaat niet voor deze steensoorten. Het is voor dit soort gesteenten dat je een accuboormachine met klopfunctie kunt gebruiken.

Zoals de naam al aangeeft, zorgt een klopfunctie er voor dat de boor, naast het normale roteren, tevens op het steen klopt. Tijdens het boren sla je door deze functie de steen weg als het ware, waardoor het boren in deze harde oppervlakten eenvoudiger zal verlopen.

Voor een goed resultaat is het aan te raden om de snelheid van deze klopfunctie langzaam op te voeren. Als de klopfunctie namelijk op een te hoge snelheid ingesteld staat, kan dit schade veroorzaken aan het oppervlak dat je aan het bewerken bent. En dan ben je een stuk verder van huis. Gelukkig kun je zelf de snelheid instellen, zodat je hier voldoende controle over hebt. Desalniettemin is het aan te raden om voorzichtig te zijn.

Accuboormachine merken met klopfunctie

Er zijn een hoop merken op de markt die accuboormachines met klopfunctie in het assortiment hebben. Hieronder worden een aantal merken voor je op een rijtje gezet.

Black & Decker

Al jarenlang is Black & Decker één van de bekendste en meest verkochte merken op het gebied van elektrische gereedschappen, dus een goede accuboormachine met klopfunctie mag niet in het assortiment ontbreken. Voorbeelden van boormachines met klopfunctie zijn de Black & Decker BDCHD18BAFC voor €114.95,- en de Black & Decker BDCHD18BS32 – QW voor €115,-.

Bosch

Op meerdere fronten is Bosch één van de grootste merken op de markt. Of het nu gaat om technologie voor de auto of verscheidene consumentenproducten, bij Bosch zit je goed als je houdt van kwaliteitsproducten. Ook voor de accuboormachine met klopfunctie kun je bij dit merk terecht. Boormachines uit het assortiment van Bosch die over deze functie beschikken zijn de Bosch PSB 18 Li-2 voor €209.99,- en de Bosch Professional GSB 10.8 voor €163.95,-.

DeWalt

Voor elektrische gereedschappen van een hoogwaardige kwaliteit zit bij de Amerikaanse producent DeWalt altijd goed. Klopboormachines in het assortiment van deze producten zijn de DeWalt DCD796P2 voor €286.99,- en de DeWalt DCD778S2T voor €189.99,-.

Metabo

Ook Metabo mag niet ontbreken in de lijst der beste merken qua klopboormachines. In het assortiment van deze producten vind je klopboormachines zoals de Metabo SB 18 L voor €159.95,- en de Metabo SB 18 LT Mobile voor €279,-.

5/5 - (34 stemmen)

Plaats een reactie